Το ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων

Κόκκινο θεωρείται ένα δάνειο όταν δεν έχει γίνει καμία πληρωμή για την εξυπηρέτηση του τους τελευταίους τρείς μήνες.
Υπάρχουν στις ντουλάπες των τραπεζών πολλοί σκελετοί μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία δεν θεωρούνται κόκκινα . Ένα δάνειο  στους Όρους του οποίου δεν περιλαμβάνεται πληρωμή δόσης για πέντε χρόνια παρα μόνον κεφαλαιοποίηση των τόκων δεν θεωρείται κόκκινο αφού ο δανειολήπτης δεν εχει παραμελήσει καμία δόση .
Πρόσφατα ήρθε στην επικαιρότητα η είδηση πώλησης χαρτοφυλακίου από την Eurobank 1,5διςσυν 0,9δις τόκους προς 45 εκατομμύρια. Η αξία των συγκεκριμένων δανείων στον ισολογισμό της τράπεζας  ηταν 620εκατομύρια., πράγμα που σημαίνει ότι η η τράπεζα περίμενε να εισπράξει το 25% των «οφειλομένων». Αντί αυτού προτίμησε να πουλήσει σε Τρίτη εταιρεία παίρνοντας 45 εκατομμύρια.
Γιατί λοιπόν η τράπεζα αντί να κουρέψει τα δάνεια και οι απώλειες της έχουν πληρωθεί από τις ανακεφαλαιοποιήσεις, μεγάλο μέρος των οποίων έχει επωμισθεί ο πολίτης;
Το πιο πιθανό είναι η πώληση να είναι ένας πλάγιος τρόπος να αποκομίσουν οφέλη υψηλόβαθμα στελέχη και μέλη της διοίκησης της τράπεζας . Το πιο πιθανόν είναι να μην μάθουμε ποτέ την αλήθεια . Οι διαδικασίες μεταβίβασης δανείων δεν γίνονται με διαφάνεια. Δεν γίνονται ανοικτοί διαγωνισμοί και οι λεπτομέρειες των συμφωνιών μένουν πάντα κρυμμένες.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι οι τράπεζες είναι κουφάρια αλλά έχουν στοιχεία ενεργητικού που δημιουργήθηκαν με ψευτιές απάτες , κλεψιές , καταχρήσεις κλπ και προσπαθούν να αρπάξουν ότι μπορούν από τους δανειολήπτες, και στην νέα αυτή απάτη έχουν συνένοχους τα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων , υψηλόβαθμα στελέχη τους, και πολλά χαμηλόβαθμα στελέχη που κάνουν την βρώμικη δουλειά. Έχουν με το μέρος τους επίορκα στελέχη των εποπτικών αρχών πολιτικούς κλπ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μην τους φοβάστε . Αιτία του φόβου είναι η άγνοια(ΣΕΛΙΠΑΣ)

Η ΝΕΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ