Μην τους φοβάστε . Αιτία του φόβου είναι η άγνοια(ΣΕΛΙΠΑΣ)

Άρθρο 1.

Πως λειτουργούν οι τράπεζες

Πολλές   τραπεζικές πράξεις έχουν την καταγωγή τους τα πολύ παλιά χρόνια όπως της αρχαία Βαβυλώνα που ο Ερυθρός ναός στην Ουρούκ της Χαλδαίας στην Μεσοποταμία λειτουργούσε ως τράπεζα , οι ιερείς εμπορεύονταν εν ονόματι του Θεού. Παραχωρούσαν δάνεια στους καλλιεργητές και έπαιρναν αγαθά προς φύλαξη.

Έδιναν για παράδειγμα σε κάποιον καλλιεργητή ένα κουβά σιτάρι για σπορά και έπρεπε να τους πάρει πίσω όταν πουλούσες την σοδειά εννέα ρουπίες. Προϋπόθεση για το δάνειο  ήταν να δώσει ο αγρότης μια υπόσχεση ότι θα έφερνε πίσω τις εννέα ρουπίες αλλιώς θα έχανε το κτήμα του. Στην Βαβυλώνα όλο το χρήμα που κυκλοφορούσε ήταν χίλιες Ρουπίες Το σύστημα λειτουργούσε καλά ώσπου κάποια χρονιά οι ιερείς τραπεζίτες δάνεισαν πάρα πολλή σιτάρι. Οι αγρότες φύτεψαν κάθε γωνιά που διέθεταν  και είχαν παράξει πάρα πολύ σιτάρι. Νόμισαν ότι θα γίνουν όλοι πλούσιοι. Οι πρώτοι που πούλησαν πήραν τις χίλιες ρουπίες που υπήρχαν και κυκλοφορούσαν στην Βαβυλώνα, για τους υπόλοιπους δεν έμειναν λεφτά να εισπράξουν και  να πληρώσουν το χρέος. Έτσι έχασαν τα κτήματα τους.


Το ίδιο έγινε και στην Ευρώπη όπου οι τράπεζες δάνεισαν πάρα πολλά λεφτά  πολύ περισσότερα από το ΑΕΠ(Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) μιας χώρας τόκοι είναι μεγαλύτεροι η ισοι η αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του ΑΕΠ μιας χώρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΝΕΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ