ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΗΝ ΣΛΟΒΕΝΙΑ











Πρώτη οριστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στη Λιουμπλιάνα: Η σύμβαση δανείου σε ελβετικά φράγκα είναι εντελώς άκυρη!

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική νίκη, δεδομένου ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ήδη οριστική. Είναι ακόμη και η πρώτη τελική απόφαση για τα δάνεια CHF στη Σλοβενία. Ο Σύνδεσμος ZDRUŽENJE FRANK (http://www.fxloans.org/slovenia/) εκτιμά ότι η νομολογία έχει καθιερωθεί και ότι οι αποφάσεις των άλλων δικαστηρίων σε τέτοιες περιπτώσεις θα ακολουθήσουν τη νομολογία αυτή. Με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η τράπεζα διατάχθηκε να διαγράψει την υποθήκη και ο οφειλέτης να εξοφλήσει τη διαφορά του δανείου.

Στις 18 Ιανουαρίου κοινοποιήθηκε στον πληρεξούσιο κ. Robert Preininger (που εκπροσωπεί τον δανειολήπτη) ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Λιουμπλιάνα επέτρεψε την άσκηση ενδίκου μέσου κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Το Δικαστήριο δέχθηκε πλήρως το αίτημα για ακύρωση μιας σύμβασης δανείου, καθώς και το υπόλοιπο της απαίτησης, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής της υποθήκης. Το Εφετείο καταδίκασε επίσης την τράπεζα να καταβάλει όλα τα δικαστικά έξοδα. Ο κ. Robert Preininger δήλωσε: "Τονίζουμε ότι το Ανώτερο Δικαστήριο στη Λιουμπλιάνα ακολούθησε πλήρως τα βασικά επιχειρήματά μας, τα οποία εφαρμόζουμε σε υποθέσεις ανοικτού δικαστηρίου από το 2015." Μια κύρωση ακυρότητας στην περίπτωση αυτή σημαίνει ότι ο οφειλέτης πρέπει να πληρώσει στην τράπεζα τη διαφορά μεταξύ του ποσού του ληφθέντος δανείου σε ευρώ και του ήδη καταβληθέντος ποσού όλων των μηνιαίων πληρωμών σε ευρώ. Ο Σύνδεσμος ZDRUŽENJE FRANK (http://www.fxloans.org/slovenia/) χαιρετίζει απολύτως την καθιέρωση της νομολογίας και την πρώτη τελική απόφαση υπέρ του δανειολήπτη (μέλους της ένωσης). Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν την απαραίτητη συστημική λύση για το πρόβλημα των δανείων σε CHF, η οποία δημιουργήθηκε από την απληστία των τραπεζών και την αδράνεια της ρυθμιστικής αρχής. Η αποστολή 20.000 ατόμων για δικαιοσύνη στα δικαστήρια δεν είναι σίγουρα μια υπεύθυνη πράξη νομικού και κοινωνικού κράτους όπως η Σλοβενία. Πιστεύουν επίσης ότι αυτή η απόφαση έχει διορθώσει όλες τις ανησυχίες των βουλευτών που περίμεναν την αναβολή των δικαστηρίων μας.

Χωρίς αμφιβολία, αυτά είναι εξαιρετικά νέα για τη Σλοβενία, αλλά και για τους Ευρωπαίους Καταναλωτές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μην τους φοβάστε . Αιτία του φόβου είναι η άγνοια(ΣΕΛΙΠΑΣ)

Η ΝΕΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ